WebZap Eklentisi ve Bootstrap Yapısı
Eski yıllara göre gerçekten teknoloji çok büyük bir hızla ilerliyor. Özellikle eskiye nazaran çok kısa süreler içerisinde bir teknolojinin yeni bir versiyonun çıkması artık sıradan bir olay oldu. Tabii bu teknolojiye Web Teknolojileri de dahil. Artık her şeyin pratikleştiği bu dönemde arayüz çizimi ve bunun sonrasında CSS/HTML aktarımını daha hızlı, çabuk ve kolay nasıl yapabiliriz onlardan bahsetmek istiyorum.
Öncelikle şunu söylemeliyim ki; WebZap ve Bootstrap tamamen birbirinden bağımsız/alakasız iki ayrı araçtır. Bu başlık altında WebZap ve Bootstrap’ı ayrı ayrı inceledikten sonra iki aracın arasında nasıl bir ilişki/bağ kurabiliriz veya işlerimizi bu iki araç ile daha da pratik nasıl yapabiliriz onlardan bahsedeceğim.
WebZap Eklentisi (Photoshop Plug-in)
İlk olarak WebZap ile başlıyorum: WebZap bir Adobe Photoshop eklentisidir. WebZap ile çok hızlı, kolay ve düzenli bir şekilde arayüz çizimi gerçekleştirebilirsiniz. Aslında ona çizmek bile denilemez, sadece bir kaç tık ile sayfanız anında oluşturulmuş oluyor. WebZap’la yeni bir dosyanın boyutlarından(en/boy) tutun, sayfa içerisinde kullanılacak materyallerin(logo, text, image.. etc.) varsayılan olarak koordinatları ve yine aynı şekilde boyutları belli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu ufacık ama gerçekten çok işe yarar eklentimiz sayfamızda ki tüm renkleri tam bir uyum içinde bize sunuyor.
Continue reading…