Yılın ilk ayından itibaren başladığım Android uygulama yazma çabalarım nihayet sonuç verdi. Bu uygulamayı yazmaya başlamadan önce, uygulama içinde kullanacağım öğeleri yazabilmeye çalıştım. İlk zamanlarda programlama konusunda tecrübe ve deneyime sahip olsam da açıkcası zorlandım. İnternette güncel ve iyi diyebileceğimiz bir içeriğe sahip materyal bulmak imkansız gibiydi. Tabii ki Türkçe içerik. Udemy ve Youtube’dan geçmiş yıllarda paylaşılan eğitim videolarını inceledim. Eclipse ve Android Studio karmaşası oluşsa da bir süre sonra aslında kullanılan IDE’nin çokta bir önemi olmadığını anladım. Dikey Geçiş Asistanı’nı Ocak ayının sonlarına doğru tamamiyle bitirmiştim. Fakat Google Geliştirici Hesabım olmadığı için yayınlayamadım.
Uygulama benim de daha önce tecrübe ettiğim Dikey Geçiş Sınavı adaylarına yönelik. Sınava hazırlanma sürecinde hem bu konuyla ilgili uygulama eksikliğini hem de sınav puanının hesaplanmasıyla ilgili ciddi problemler olduğunu gördüm. Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili açılmış onlarca sayfa olmasına rağmen çok azında doğru bir puan hesaplamasıyla karşılaşıyorsunuz. 160 sorudan 120 soruya düşmesi, sınava giren kişi sayısının az olması ve konuyla ilgili yeterince bilgilendirme yapılmaması haliyle bu tür sonuçlar doğurabiliyor. Ben de bu konuyla ilgili programlama bilgilerimi kullanarak ve çok istediğim mobil uygulama geliştirme alanına giriş yaparak, bu alandaki uygulama boşluğunu gidermek için böyle bir uygulama yayınladım.
Özellikleri
• Dikey Geçiş Sınavı’na kalan zamanı görüntüleyebilme
• Güncel katsayılar ile sınav puanını hesaplaması
• Ön Lisans başarı puanınızı hesaplaması
• Sınav denemeleri için kronometre
• Matematik testlerinde zaman kazanmak için EBOB-EKOK
Şimdilik bu beş özelliğe sahip olan uygulamam, vaat ettiklerini hakkıyla yerine getirmesi için hazırlanmıştır. Çünkü, biliyorsunuz ki Play Store gibi uygulama mağazalarında açıklananın aksine maalesef istenileni yerine getiremeyen birçok uygulama mevcut. En azından temel ama her zaman ihtiyaç duyulan bu araçları daha iyi sunmaya gayret ettim. İleride çok daha kullanışlı ve herkesin tercih edeceği bir rehber uygulaması haline getirmeyi şimdiden planladım. Ayrıca uygulama içinde sınava hazırlananlar için deneme kitapçıkları, test kitapları veya konu anlatım kitapları hediye etmeyi düşünüyorum.
Uygulamayı Telefonunuza İndirin
https://play.google.com/store/apps/details?id=tr.com.emrecoban.dgsasistani
Teknik Bağlantılar
https://www.behance.net/gallery/48275201/Dikey-Gecis-Asistan-Android-APP
kayıt olma yerinde sıkıntı yaşıyorum ve uygulama kendini durduruyor
Merhaba, bazı cihazlarda son güncellemeyle beraber problem oluşmaktadır. İlerleyen zamanlarda yeni güncelleme gelebilir. Geri bildirim için teşekkürler.
Dgs ye hazırlanıyorum. Uygulamayı indirdim fakat tatminkar bulmadım. Tavsiyelerim:
1. Soru ve konu sayılarını yalnızca sayılarla değil de yüzdelik dilimde göstermeniz oldukça motive edici olarak kendimizi ne kadar ilerlediğimizi görmemiz açısından.
2. Soru sayılarında haftalık ne kadar çözdüğümüz ve hafta hafta ne kadar çözmemiz gerektiğiyle ilgili grafik tablosu oluşturursanız ve çözdüğümüz soruları da o grafiğe dahil ederseniz yine kendimizi nerede olduğumuzu görmemiz açısından oldukça motive edici olacaktır.
Biliyorsunuz ki soru çözmek sınavın kilit noktası. Haftalık ve aylık soru hedefleri ve çözdüğümüz soruların kaydının olması grafikte yükseliyor muyuz azalıyor muyuz bu gibi görsellerin olması uygulamayı daha aktif hale getirecektir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar.
Önerileriniz için teşekkürler. Başarılar dilerim.